Intercompany

TIRAN – Tool for Intercompany Reconciliation And Netting

De tool is volledig functioneel en intern getest maar nog niet in praktijk gebracht. Wij komen derhalve graag in contact met partijen die de tool willen gebruiken en stellen deze gratis ter beschikking. Daarbij geven wij graag, geheel vrijblijvend, de nodige uitleg en support bij testen en implementatie.

Contact: Diederik Portheine, info@dpwise.com, mob +31 6 83797970.

Hoe werkt het?

TIRAN is een lichte en eenvoudige internet applicatie voor het structureren van het afstemmingsproces en de afrekening van intercompany posities.

TIRAN werkt met een centrale database die periodiek wordt aangevuld met intercompany factuurdata vanuit bestaande debiteuren- en krediteurenbestanden. TIRAN voert vervolgens een eerste geprogrammeerde afstemming uit en presenteert overblijvende verschillen voor nabewerking via een transparante en gestandaardiseerde workflow.

Dit vertaalt zich dan in een snellere en kwalitatief betere consolidatie en rapportage (fast close) alsmede controle op intercompany saldi en besparing op bankkosten in de onderlinge afrekening.

Kenmerken van de tool:

  • internet of intranet applicatie
  • 1 dag implementatie + infasering (deelnemende entiteiten en functionaliteit)
  • centrale database met intercompany factuurdata
  • eenvoudige en veilige data upload
  • geautomatiseerde workflow: upload – goedkeuring – verrekening
  • proces voor afhandeling van verschillen: communicatie blog – escalatie – arbitrage
  • statistieken met betrekking tot de workflow en transacties

Op het internet zijn andere oplossingen te vinden, maar vaak als onderdeel van een pakket en niet zo licht en eenvoudig in gebruik en tegen aanzienlijk hogere kosten.

DownloadTIRAN (Tool for Intercompany Reconciliation And Netting)

This entry was posted in Intercompany. Bookmark the permalink.